10 Mart 2013 Pazar

Macera Oyunu Oyna

Dünya üzerindeki pek çok insan çocukluğunu atarilerde yer alan mario karakteri ile geçirmiştir. Tüm dünyada belli bir dönemin en çok oynanan ve bilinen oyunu mario’dur. Mario oyununda çocuklar prensesi kurtarmak adına çeşitli zor görevlerden geçmektedir. 20.yüzyılın son çeyreğinde oldukça revaçta olan bu macera oyunu dönemin en gelişiş teknolojisi olan atari ile yönlendirmekteydi. Oyun o kadar güzel ve geniş bir kapsama sahipti ki her yaştan insan hiç sıkılmadan bu oyunu saatlerce bitirmek için mücadele ederdi. Özellikle mario kule macerası oyunu çocukların çok sevdikleri macera oyunları arasında yer alıyor.

Ancak teknolojinin durdurulamaz bir hızla ilerleyişi ve gelişimi ile atariler artık eskide kalmış ve oyunlar için yepyeni daha farklı platformlar ortaya çıkmıştır. İnsanlar bu platformlar içerisinde günümüz teknolojisi ile üretilen oyunları oynasalar da geçmiş dönemde uzun saatlerini harcadıkları oyun olan mario’yu unutamamıştır. Teknolojinin hızlı gelişimi ile ortaya çıkan yeni macera oyunları platformları atarileri geri plana itmiş ve erişilmesi güç bir hale getirmiştir.


Ancak yinede tüm dünya üzerinde insanlar mario’ya olan hayranlığını kaybetmemiştir. Tüm dünya üzerinde böyle bir durumun ortaya çıkması ve insanların yeni oyunlara olduğu kadar halen mario’ya büyük bir sevgi göstermesi sonucu teknolojinin yararlarından bu konuda da faydalanılmıştır.

Yani geçmiş dönemin en popüler ve en sevilen oyunu mario teknoloji sayesinde ortaya çıkmış yeni oyun platformlarına uyum sağlar hale getirilmiştir. Bu oyun platformları arasında internette yer almaktadır. Günümüzde artık internet üzerinde, atari döneminin en sevilen oyunu olan mario oyunları yer almaktadır. Mario oyunları internet üzerinde çok farklı türlerde bulunmaktadır. Online olarak oynanabilen ve her yaştan insana hitap eden çeşitleri ile mario oyunları günümüzünde en sevilen ve en çok tanınan oyunları arasında yer almaya devam etmektedir ve devam edecek gibide görünmektedir.