10 Mart 2013 Pazar

3D Savaş Oyunları

Günümüzde efsanelere dönüşmüş birçok savaşı online olarak tekrar yaşayarak strateji, savaş becerisi, aksiyon becerilerimizi ölçebileceğimiz, tüm bunları birebir dahil olarak yapabileceğimiz gelişmiş 3D savaş oyunları oynayabiliyoruz. Dev bir sektör haline gelmiş olan bilgisayar oyunları, her biri diğerinden üstün örneklerle tüketicilerin karşısına çıkmaya ve sürekli olarak kendisini geliştirmeye devam ediyor.
Bu oyunlar arasında en çok rağbet görenler ise kuşkusuz 3D savaş oyunları Günümüzde hazırlanan gelişmiş savaş oyunlarını oynayabilmek için gerekli donanımdaki bilgisayarların, normal seviyedeki donanıma sahip bilgisayarlardan çok daha üst seviyelerde olması gerekiyor. Aslında bu durum birbirini etkileyen bir dinamik olarak birbirlerinin sürekli olarak gelişmesine de hizmet ediyor.
Üst boyuttaki grafik ve görsellik kullanılarak yazılmış oyunların, üst seviyedeki ekran kartı ve işlemci gibi donanımlara olan ihtiyacı, işlemci sektörünün daha yüksek özelliklere sahip olan donanımları üretme çalışmalarına da hız veriyor. Daha üst özelliklerde üretilen donanımlar ise daha üst seviyedeki grafik ve görsellik kullanılan oyunların yazılmasını tetikliyor ve bu ilişki sektörün hızla gelişmesine ve buna bağlı olarak ta tüm yaşamlarımızı etkileyen daha üst seviyedeki işlemci ve bilgisayarların ortaya çıkmasına neden oluyor. Mesela 3D rugby oyunu yüksek sistem gereksinimleri isteyen bir flash oyun olarak biliniyor.
En çok ilgi gören bilgisayar oyun türü olan savaş oyunları, pek çok tarihi ve bilimkurgu temelli mekanlar kullanan örnekleri ile oyun severlere benzersiz oyun deneyimleri, keyifli dakikalar ve heyecanlar sunmaya devam ediyor. Bilgisayarlarda oynanabilen veya sadece oyun amaçlı üretilmiş konsollar aracılığı ile oynanabilen oyun türlerinin dışında, internet ve internet hızlarında yaşanan büyük gelişmeler sayesinde online ve sadece tarayıcı aracılığı ile oynanabilen savaş oyunları, kullanıcılar tarafından yüksek bir ilgiyle karşılanıyor.
Online savaş oyunları, dünya üzerinde çok sayıda kullanıcın sürekli olarak takip ettiği ve bu ilgiye bağlı olarak ta daha gelişmiş örneklerinin sürekli kullanıcıya sunulduğu yüksek potansiyelli bir sektör.